Viskoekjes van puur vis en heerlijk gekruid

Viskoekjes van puur vis en heerlijk gekruid. Leef je uit en varieer naar hartenlust met dit heerlijke recept.

Viskoekjes
Viskoekjes van puur vis en heerlijk gekruid
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Viskoekjes
Viskoekjes van puur vis en heerlijk gekruid
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de vis in stukjes en kook in visbouillon in ongeveer 5 minuten gaar, haal uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  2. Doe de vis in een schaal en pluis hem wat uit elkaar.
  3. Voeg al de overige ingrediënten toe behalve het ei en de zonnebloemolie.
  4. Meng dit goed door elkaar.
  5. Proef of het op smaak is VOOR het ei eraan is toegevoegd, anders proef je ook gelijk rauw ei en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
  6. Klop het ei los en voeg aan het mengsel toe, dit om de koekjes te binden tot een stevig geheel zodat ze tijdens het bakken niet uit elkaar vallen.
  7. Vorm nu de koekjes in de vorm van een (mini) hamburgertje, hoeft niet perfect rond te zijn, zo zie je tenminste dat ze zelf gemaakt zijn.
  8. Zorg bij het bakken voor voldoende olie in de pan, om te voorkomen dat ze aan de pan gaan plakken.
  9. Bak ze aan één kant goudbruin en keer ze om en bak de andere kant ook goudbruin.
  10. Haal de viskoekjes uit de pan en laat even uitlekken op een stukje keukenpapier.
Notities

Lekker met salade en een pittig sausje naar keuze.

Eet smakelijk!

Variatie:
Paneer de koekjes door ze eerst door eiwit te halen en daarna door paneermeel.

Tip:
Vrijwel alle vis is bruikbaar, dit is geheel naar eigen smaak en verkrijgbaarheid: van kabeljauw tot zalm, en van garnalen tot makreel.
Let er wel op dat je voor deze koekjes altijd verse vis gebruikt en geen diepvries.

Foto afkomstig van Flickr door Ben Ward.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *