Stoofvlees zoals Oma het maakte
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Eventueel:
Instructies
  1. Vlees inwrijven met peper, zout en bloem en aanbraden in de boter.
  2. Pel de ui, snipper hem grof en voeg toe aan het vlees.
  3. Voeg het water, de azijn, het bouillonblokje, de laurierblaadjes, de kruidnagels bij de gefruite ui in de braadpan en breng de inhoud van de pan aan de kook.
  4. Giet een flinke scheut appelstroop bij het vlees en verkruimel de 2 plakjes ontbijtkoek boven de pan.
  5. Laat het vlees op een heel laag vuurtje gaar stoven met de deksel op de pan voor tenminste 3 uur.
  6. Controleer regelmatig of er voldoende vocht bij zit en vul indien nodig een beetje water toe.
  7. Aan het einde even controleren of het niet te zout is (dan iets water toevoegen) en als de jus te dun is, binden met maïzena.
Notities

Eet smakelijk.

Ook met dit recept kan je natuurlijk eindeloos variëren.