Stoofvlees zoals Oma het maakte

Een heerlijke stoofvlees, op de manier zoals Oma het maakte.

Stoofvlees
Stoofvlees zoals Oma het maakte
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Stoofvlees
Stoofvlees zoals Oma het maakte
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Eventueel:
Porties: personen
Instructies
  1. Vlees inwrijven met peper, zout en bloem en aanbraden in de boter.
  2. Pel de ui, snipper hem grof en voeg toe aan het vlees.
  3. Voeg het water, de azijn, het bouillonblokje, de laurierblaadjes, de kruidnagels bij de gefruite ui in de braadpan en breng de inhoud van de pan aan de kook.
  4. Giet een flinke scheut appelstroop bij het vlees en verkruimel de 2 plakjes ontbijtkoek boven de pan.
  5. Laat het vlees op een heel laag vuurtje gaar stoven met de deksel op de pan voor tenminste 3 uur.
  6. Controleer regelmatig of er voldoende vocht bij zit en vul indien nodig een beetje water toe.
  7. Aan het einde even controleren of het niet te zout is (dan iets water toevoegen) en als de jus te dun is, binden met maïzena.
Notities

Eet smakelijk.

Ook met dit recept kan je natuurlijk eindeloos variëren.

Een reactie op “Stoofvlees zoals Oma het maakte

  1. Nieuw voor mij is de appelstroop. Maar ja ik heb ook maar heel kort, toen ik heel jong was, in Scheveningen gewoond. Maar ga het beslist eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *