Sliptong met vruchten zoals op Scheveningen geserveerd.
Hoe iemand er ooit op is gekomen is mij een raadsel, het is culinair gezien onverantwoord.
Maar op zijn tijd best wel lekker.
Ingrediënten
- 8 sliptongen
- 4 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 0.5 citroen
- 2 bolletjes gember uit een potje (klein gesneden)
- 1 klein blikje ananas (uitgelekt)
- 1 kiwi (geschild en in plakjes)
- 6 aardbeien (in plakjes)
- zout (naar smaak)
- peper (naar smaak)
Porties: personen
Instructies
- Bestrooi de sliptongen met zout en peper.
- Strooi de bloem op een bord.
- Wentel de sliptongetjes één voor één door de bloem.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de sliptongen in 6-7 minuten aan beide zijden goudbruin.
- Haal de sliptongen uit pan en houd warm.
- Blus de boter af met citroensap en roer de gember erdoor.
- Leg het fruit in de pan en verwarm dit kort.
- Serveer de sliptongen met het fruit ernaast of erop en serveer met gebakken krieltjes of patat en een frisse salade.
Notities
Eet smakelijk!
Variëren met fruit naar smaak (zoals b.v. perziken) mag natuurlijk altijd.
Foto afkomstig van Flickr door Thomas Angermann.
Slibtong met vruchten is volgens mij gewoon een arme variant op tong Picasso… net een fractie beter dan schol met vruchten. Zestiger jaren happen.