Sliptong gebakken in Roomboter

Sliptong gebakken in Roomboter op een hele simpele manier. Maar o zo lekker!

Sliptong
Sliptong gebakken in Roomboter
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Sliptong
Sliptong gebakken in Roomboter
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de vis schoon of laat dit door de visboer doen.
  2. Dep droog met keukenpapier of een schone keukendoek.
  3. Bestrooi de vis met peper en zout en laat dit even intrekken.
  4. Strooi de bloem op een bord en haal de vis aan beide zijden door de bloem.
  5. Er mag echt maar een dun laagje bloem op de vis zitten, anders wordt de korst te dik.
  6. Verwarm in een koekenpan of een vispan de roomboter, de roomboter geeft de tongetjes extra veel smaak.
  7. Leg de tongetjes in de pan en bak drie minuten op matig vuur.
  8. Omdraaien en nog drie minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Notities

Lekker met krielaardappeltjes, een vers boterhammetje, of gewoon zo voor de lekkere trek tussendoor.

Eet smakelijk.

Foto afkomstig van Flickr door umami.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
18 + 7 =