Schorseneren met Bechamelsaus
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Voor het koken van de schorseneren
Voor de bechamelsaus
Instructies
Voor de schorseneren
  1. Met een borsteltje de schorseneren schoon schrobben. Schorseneren schoonmaken gaat het beste met keukenhandschoenen aan.
  2. Daarna schillen met een dunschiller.
  3. Snijd de kontjes van de schorseneren en snijd in stukjes.
  4. Doe de stukjes direct in water met citroensap of azijn (ze verkleuren snel).
  5. Voeg het zout toe en kook ze 10 tot 15 minuten.
Bechamelsaus
  1. Smelt de boter en voeg de bloem toe.
  2. Goed roeren en deze ‘roux’ op laag vuur in enkele minuten gaar laten worden (niet bruin).
  3. Af en toe de roux even omroeren.
  4. Giet dan, beetje voor beetje de melk erbij, steeds doorroeren met een garde totdat de saus op de gewenste dikte is.
  5. Zorg dat de melk en de roux geheel gemengd alvorens meer melk toe te voegen.
  6. Kruid het af met zout, peper en nootmuskaat en giet de saus over de schorseneren.
Notities

Heerlijk bij een stukje vlees of vis en een gekookt aardappeltje.

Eet smakelijk.

Variatie:
Strooi een handje geraspte kaas door de saus en je hebt een heerlijke kaassaus.
Bechamelsaus is overigens de basis voor vele sauzen en ook goed te gebruiken in de lasagne.