Scheveningse Poting (Jan in de zak)

Scheveningse Poting (Jan in de zak). Een heerlijk ouderwets gerecht zoals Oma het maakte.

Scheveningse Poting (Jan in de zak)
Scheveningse Poting (Jan in de zak)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scheveningse Poting (Jan in de zak)
Scheveningse Poting (Jan in de zak)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Rozijnen en krenten wellen in wat lauw water en goed uit laten lekken.
  2. In beslagkom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot een glad beslag kloppen.
  3. De uitgelekte rozijnen en krenten erdoor mengen.
  4. Een schaal invetten met olie en bestuiven met bloem.
  5. Het beslag in de schaal scheppen tot 2/3 van de hoogte van de schaal en afdekken met aluminiumfolie.
  6. Zet de schaal in een grote pan en vul de pan met water totdat de schaal voor 2/3 deel onder water staat.
  7. Breng het water tegen de kook aan en laat de Poting in ongeveer 2 1/2 uur gaar worden.
  8. Haal 1/2 uur voor het einde van de baktijd de deksel van de pan en prik gaatjes in de aluminiumfolie om overtollig vocht te laten ontsnappen.
  9. Met een satéprikker even kijken of de Poting gaar is
  10. Leg een bord op de schaal en draai het samen om en laat de Poting uit de vorm glijden.
  11. Is heerlijk met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop en verse vruchten.
  12. Iets speciaals ervan maken? Serveer dan met een boter/stroopsausje: Verwarm in een pannetje op laag vuur 100 gram roomboter met 250 gram stroop.
Notities

Eet smakelijk!

Variatie:
Met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop en verse vruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
14 − 11 =