Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag

Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag. Oftewel: heerlijke pannenkoeken.

Op Scheveningen spreken we van Kokebakkies en niet van Pannenkoeken.
In die Scheveningse naam staat eigenlijk precies vermeld wat er in de pan gebeurt.
Zodra het beslag in de pan gaat, gaat het eerst koken en dan pas wordt het gebakken.

Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag
Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag
Scheveningse Kokebakkies met rijsbeslag
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Meng de bloem en de melk met een garde of mixer.
  2. Voeg het zout, het bakpoeder, de suiker en de vanillesuiker toe en op het laatst de gist.
  3. Klop de eieren los en voeg die samen met de gesmolten boter toe aan het beslag.
  4. Even flink doorkloppen en laten rusten tot de volume zich heeft verdubbeld.
  5. Een (pannenkoeken) pan licht invetten en verwarmen.
  6. Giet een laagje beslag in de pan en bak totdat de bovenkant droog is.
  7. Omdraaien en nog 2 minuten bakken aan de andere kant.
Notities

Heerlijk te variëren met een topping naar keuze: bijvoorbeeld jam, stroop, suiker of zelfs iets hartigs.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 ⁄ 4 =