Scheveningse Erwtensoep (Snert)

Om de spits af te bijten op deze website een (vis)recept voor Scheveningse Erwtensoep (Snert). Veel kookplezier en tast toe!

 

Scheveningse Erwtensoep (Snert)
Recept Afdrukken
Om de spits af te bijten in deze groep een (vis)recept voor Scheveningse Erwtensoep (Snert).
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scheveningse Erwtensoep (Snert)
Recept Afdrukken
Om de spits af te bijten in deze groep een (vis)recept voor Scheveningse Erwtensoep (Snert).
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de spliterwten circa 4 uur in koud water weken.
  2. Winterpeen, aardappels en knolselderij schillen en in blokjes snijden.
  3. Venkel halveren, kern verwijderen en in reepjes snijden.
  4. Ui pellen en klein snipperen.
  5. Breng de visbouillon in een pan met dikke bodem aan de kook.
  6. Voeg de spliterwten en de groente toe en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  7. Was en snijd de peterselie en voeg toe aan de soep.
  8. Daarna met een staafmixer pureren tot een gladde soep.
  9. Snijd de vis in blokjes en voeg de vis samen met de garnalen toe aan de soep.
  10. Aan de kook brengen en voorzichtig roeren zodat de vis niet uit elkaar valt.
  11. Van het vuur af de soep op smaak brengen met een beetje zout en peper.
  12. Serveer de soep met op het laatst een scheutje room erover.
  13. Lekker stokbroodje erbij en eet smakelijk.
Notities

Tip voor de Scheveningse erwtensoep

Je kan de soep ook bereiden zonder de spliterwten te weken. De soep moet dan 45 minuten langer koken.

Variatie:
Snijd wat visfilets in stukjes van +/- 50 gram en bak ze in wat boter snel gaar.
Leg een stukje gebakken visfilet op een soepbord en schep daarover de warme snert.

Nog geen eigen foto beschikbaar, maar die volgt nog.

 

Een reactie op “Scheveningse Erwtensoep (Snert)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
22 + 1 =