Scheveningse Bonkies

Scheveningse Bonkies, wie heeft zijn vingers er niet bij afgelikt. Nu het recept.

Scheveningse Bonkies
Scheveningse Bonkies
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Scheveningse Bonkies
Scheveningse Bonkies
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Deeg
Glazuur
Porties: personen
Instructies
Deeg
  1. Alles mengen en kneden tot het een stevig “deeg” is geworden.
  2. Als het deeg te vochtig is nog wat beschuitkruim of paneermeel toevoegen.
  3. Oven voorverwarmen op 180 graden.
  4. Doe het “deeg” in een ingevette bakvorm en bak 45 minuten.
  5. Controleer of het deeg gaar is door er met een satéprikker in te prikken (deze moet er droog uitkomen).
Glazuur
  1. Maak het glazuur door 200 gram poedersuiker te mengen met 3 eetlepels bietensap.
  2. Bestrijk de bonkies met het glazuur.
  3. Even uit laten harden en smullen maar.
Notities

6 Reacties op “Scheveningse Bonkies

  1. Ze werden geen Scheveningse Bonkie genoemd maar Haagse Punt. Ik heb er meer dan 1000 van verorberd in de jaren dat ik in Deventer werkte/woonde. Zo verslavend lekker. Bakker Stuurman nam het recept mee in zijn graf. Het is 40 jaar geleden en ik mis ze nog iedere dag. Zo gauw ik in Scheveningen ben …

  2. Samen met mijn broer al jaren opzoek geweest naar het recept, en nu eindelijk gevonden.
    Ik heb het afgelopen weekend gemaakt en heb weer de vingers afgelikt ze zijn heerlijk.

    Bedankt voor het plaatsen van dit recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
26 × 23 =