Schevenings Kokebakkie met basisbeslag

Schevenings Kokebakkie met basisbeslag. Om de vingers bij af te likken!

Op Scheveningen wordt niet gesproken van een pannenkoek, daar noemen we het een Kokebakkie.
De naam zegt eigenlijk al wat er gebeurt: zodra het beslag in de pan gaat, gaat het eerst koken en dan pas wordt het gebakken.

Schevenings Kokebakkie met basisbeslag
Schevenings Kokebakkie met basisbeslag
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Schevenings Kokebakkie met basisbeslag
Schevenings Kokebakkie met basisbeslag
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Giet de helft van de melk in een (beslag) kom en voeg de eieren toe, loskloppen met een garde.
  2. Voeg de bloem toe en klop weer door.
  3. Voeg de suiker, vanillesuiker en het zout toe, weer doorkloppen.
  4. De rest van de melk toevoegen evenals de gesmolten boter.
  5. Een (pannenkoeken) pan licht invetten en verwarmen.
  6. Giet een laagje beslag in de pan en bak totdat de bovenkant droog is.
  7. Omdraaien en nog 2 minuten bakken aan de andere kant.
Notities

Heerlijk te variëren met een topping naar keuze: bijvoorbeeld jam, stroop, suiker of zelfs iets hartigs.

Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
2 + 2 =