Robertini, een heerlijk toetje uit de oven
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  2. Zet de lege ijzeren pan of ovenschaal in een hete oven. De pan of schaal moet zeker tien minuten voorverwarmen.
  3. Doe de bloem, de melk, de eieren en de vanillesuiker in een beslagkom en klop met een garde of mixer tot een glad beslag zonder klontjes.
  4. Haal de gloeiend hete pan of schaal even uit de oven en doe er 25 gram boter in.
  5. Als de boter gesmolten is, giet je het beslag in de pan of schaal.
  6. Snel terugzetten in de oven en circa 25 minuten bakken.
  7. LET OP! Tussendoor de ovendeur niet openen, want dan zakt je toetje in.
  8. Smelt de andere 25 gram boter even in de magnetron.
  9. Haal het toetje, dat nu op een opgeblazen baksel lijkt, uit de oven.
  10. Besprenkel het snel met eerst de boter en daarna het citroensap.
  11. Bestrooi ruim met poedersuiker.
  12. Snijd het toetje in punten en val gelijk aan daar het nogal snel inzakt. Het lijkt misschien een beetje op een opgeblazen pannenkoek, maar is echt heel anders. De buitenrand is knapperig en de binnenkant is zacht en smeuïg.
Notities

Eet smakelijk!

Ter variatie:
Een bolletje ijs erbij is heerlijk.

Foto afkomstig van <a href=”https://www.flickr.com/photos/schneertz/5343284280/in/photolist-99aJg3-3Lwd1-5VNtas-axNpAA-eEeMkJ-9KSCMK-8Fvenq-8WqyKQ-7xUyA1-79z8YD-8dVnkn-59TAGB-79CY93-5VJ7J4-5T2WDA-6wb5Td-9ySKK3-GKYGuT-kmcaUQ-LFVSF-dYQ6D1-9ejtSL-f8GP8C-7xUzEC-dQGSa2-8WvNtx-7pLqHT-6XL9Gi-kPLuzM-9pVnSR-doR95Z-8dVn1M-6JKpek-6Vw3dg-4vtr7n-ds8BDT-ctbQHU-fgiMVr-vv8C8-rFC1AG-rY61po-rrb1Qa-rFDiWd-dAYec7-b1pp6t-8ekxJX-7QiZLW-bdVGR2-8KYN9x-4qWfkW” target=”_blank”>Flickr </a>door <a href=”https://www.flickr.com/photos/schneertz/” target=”_blank”>Joe Futrelle</a>.