Paling in ’t groen
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Voor de palingkruiden voor zover verkrijgbaar/ beschikbaar.
Uiteraard hoef je niet alle kruiden te gebruiken, voeg gewoon toe naar eigen smaak en inzicht.
Instructies
  1. Was de paling en droog op keukenpapier, daarna kruiden met peper en zout.
  2. Snijd de paling in stukjes van 5 centimeter.
  3. Hak de ‘palingkruiden’ fijn met een koksmes (niet in de machine).
  4. Smelt de boter in een stoofpan, leg de paling erin en bestuif met de bloem.
  5. Laat even bakken en voeg de ui toe en laat die even meebakken.
  6. Dan de gehakte kruiden en naar smaak peper en zout toevoegen.
  7. Voorzichtig omroeren en de wijn en het water toevoegen tot de paling nog net zichtbaar is.
  8. De uitgeperste citroen samen met de blaadjes laurier en het takje tijm toevoegen.
  9. 15 minuten laten sudderen op een laag pitje.
  10. Als de saus te dik is, iets vocht toevoegen, als de saus te dun is, iets binden met maïzena.
Notities

Lekker met frietjes.

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door mvde3000.