Paella met vulling naar keuze
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak eerst de saus (soffrito):
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook.
  2. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes inkoken.
  3. Bak de kip en de chorizo bijna gaar in 1 eetlepel olijfolie.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote wijde pan (paella pan) en fruit daarin de rijst.
  5. Voeg de bouillon. de saus en de saffraan toe, roer goed door en leg de kip en de worst erbij.
  6. Voeg de erwtjes toe.
  7. Laat op zacht vuur 20 minuten garen in een open pan en vanaf dit moment absoluut niet meer roeren.
  8. Leg de laatste 10 minuten van de kooktijd de zeevruchten er op en laat de paella droogkoken (iets aanbakken is niet erg, is het lekkerste gedeelte).
  9. Serveren met de partjes citroen.
Notities

Eet smakelijk!