Op verzoek: Paella met vulling naar keuze. (Garnalen, kip, groenten, vis en schaal- of schelpdieren).
De één wil vis en garnalen, de ander heeft liever kip en groenten, het kan en mag allemaal.
Variëren kan en mag natuurlijk naar hartenlust. Hierbij een standaard recept voor 4 grote eters.
Ingrediënten
- 400 gram rondkorrelige rijst (bij voorkeur calasparra of arborio)
- 4 kippenpoten of 400 gram kipfilet
- 8 gamba's
- 12 gekookte mosselen (liefst in de schelp)
- 200 gram inktvis
- 200 gram gepelde garnalen
- 200 gram verse chorizo (in plakjes)
- 2 rode paprika's (klein gesneden)
- 4 vleestomaten (in blokjes gesneden)
- 200 gram erwtjes (vers of diepvries)
- 1 ui (gesnipperd)
- 3 teentjes knoflook (uitgeperst)
- enkele saffraan draadjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 liter bouillon
- 2 citroenen (in partjes)
- zout naar smaak
- peper naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Maak eerst de saus (soffrito):
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. - Voeg de paprika’s en de tomaten toe en laat het geheel 20 minuten zachtjes inkoken.
- Bak de kip en de chorizo bijna gaar in 1 eetlepel olijfolie.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote wijde pan (paella pan) en fruit daarin de rijst.
- Voeg de bouillon. de saus en de saffraan toe, roer goed door en leg de kip en de worst erbij.
- Voeg de erwtjes toe.
- Laat op zacht vuur 20 minuten garen in een open pan en vanaf dit moment absoluut niet meer roeren.
- Leg de laatste 10 minuten van de kooktijd de zeevruchten er op en laat de paella droogkoken (iets aanbakken is niet erg, is het lekkerste gedeelte).
- Serveren met de partjes citroen.
Notities
Eet smakelijk!