Noordzeekrabpoten in Court Bouillon

Noordzeekrabpoten in Court Bouillon.
Geregeld verkrijgbaar bij de goede viswinkels op Scheveningen.

Noordzeekrabpoten
Noordzeekrabpoten in Court Bouillon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Noordzeekrabpoten
Noordzeekrabpoten in Court Bouillon
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de Court Bouillon aan de kook.
  2. Doe de krabpoten in de kokende bouillon en breng het geheel weer aan de kook.
  3. Als de Bouillon weer kookt, 10 minuten door laten koken.
  4. Haal de krabpoten uit de bouillon met een schuimspaan en laat de bouillon zachtjes op het vuur staan.
  5. Leg de poten op een plank en geef er met een hamer een paar tikken op. Sla vooral niet te hard, dan breekt de schaal in duizend stukjes.
  6. Haal het krabvlees uit de poten en leg in een bakje.
  7. Probeer zoveel mogelijk splinters te verwijderen.
  8. Lekker met alleen Mayo of als cocktail met een cocktailsausje. Doe er vooral niet teveel aan of bij, de krab smaakt van zichzelf al heerlijk genoeg.
  9. Gooi de schaalstukken terug in de pan en in 10 minuten heb je een heerlijke vis (krab) bouillon.
Notities

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door Simon Law.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *