Mosselsoep, een simpel maar lekker soepje
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook de mosselen in de wijn tot ze open zijn.
  2. Giet het kookvocht af door een zeef en bewaar het.
  3. Haal de mosselen uit de schelpen.
  4. Verwarm de olijfolie met de boter in een soeppan.
  5. Bak hierin de sjalotjes zacht en glazig.
  6. Tijdens het bakken de uitgeperste knoflook toevoegen.
  7. Daarna de tomaat en preiringen toevoegen in de pan.
  8. Giet het mosselkookvocht erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
  9. Giet nu 1 liter water in de pan en breng alles aan de kook.
  10. De mosselen aan de soep toevoegen, maar niet meer laten koken. De mosselen hoeven alleen nog verwarmd te worden, maar laat deze niet meer koken.
  11. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  12. Op het laatste moment de gehakte peterselie erover strooien.
Notities

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door Emily.