Mosselsoep, een simpel maar lekker soepje

Mosselsoep, een simpel maar lekker soepje. Als voorgerecht of zomaar even tussendoor.

Mosselsoep
Mosselsoep, een simpel maar lekker soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Mosselsoep
Mosselsoep, een simpel maar lekker soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de mosselen in de wijn tot ze open zijn.
  2. Giet het kookvocht af door een zeef en bewaar het.
  3. Haal de mosselen uit de schelpen.
  4. Verwarm de olijfolie met de boter in een soeppan.
  5. Bak hierin de sjalotjes zacht en glazig.
  6. Tijdens het bakken de uitgeperste knoflook toevoegen.
  7. Daarna de tomaat en preiringen toevoegen in de pan.
  8. Giet het mosselkookvocht erbij en laat 5 minuten zachtjes koken.
  9. Giet nu 1 liter water in de pan en breng alles aan de kook.
  10. De mosselen aan de soep toevoegen, maar niet meer laten koken. De mosselen hoeven alleen nog verwarmd te worden, maar laat deze niet meer koken.
  11. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  12. Op het laatste moment de gehakte peterselie erover strooien.
Notities

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door Emily.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *