Mosselen in de schelp met kruidenboter

Mosselen in de schelp met kruidenboter. Ook lekker met een stokbroodje en tomatensalade.

Mosselen
Mosselen in de schelp met kruidenboter
Recept Afdrukken
Mosselen
Mosselen in de schelp met kruidenboter
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Voor de mosselen:
Voor de kruidenboter
Porties:
Instructies
Mosselen
  1. Doe een laagje water (+/- een halve centimeter) in een flinke pan.
  2. Voeg de mosselen en de rest van de ingrediënten toe.
  3. Zet de pan op een hoog vuur en breng aan de kook.
  4. Kook de mosselen met het deksel op de pan gaar tot alle schelpen open zijn, dit duurt ongeveer 7 minuten.
  5. Schud de mosselen in de pan af en toe goed om. Laat na het koken afkoelen in het kookvocht.
  6. Als ze afgekoeld zijn, haal dan de mosselen uit de schelp en maak de 2 helften van de schelp los van elkaar.
  7. Leg in iedere halve schelp een mossel en strijk af met de kruidenboter.
  8. Leg ze op een bakblik en laat de mosselen in een oven van 180 graden in 10 minuten warm worden zodat ook de kruidenboter smelt.
Kruidenboter
  1. Alle ingrediënten goed mengen en klaar.
  2. Als je iets te veel kruidenboter hebt is dat geen ramp, smeer het op een sneetje stokbrood en jammie.
Notities

Heerlijk met stokbrood en een tomatensalade.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
29 − 2 =