Mosselen Koken (Basisrecept)

Mosselen Koken (Basisrecept). Heerlijk met bijvoorbeeld een stukje stokbrood of een schaaltje patat.

Mosselen Koken (Basisrecept)
Mosselen Koken (Basisrecept)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Mosselen Koken (Basisrecept)
Mosselen Koken (Basisrecept)
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Leg de groenten op de bodem van een ruime pan (of een mosselpan).
  2. Was de mosselen onder een koude kraan en leg de dichte mosselen op de groente.
  3. Tik mosselen die openstaan even tegen het aanrecht en kijk of ze dicht gaan.
  4. Mosselen die open blijven staan en kapotte mosselen weggooien.
  5. Strooi de peper over de mosselen en voeg de wijn toe.
  6. Breng aan de kook met het deksel op de pan.
  7. Als het vocht kookt, de inhoud even omschudden en weer aan de kook brengen.
  8. Herhaal dit ongeveer drie keer in circa 8 minuten tijd. Als alle mosselen open staan, zijn ze klaar.
Notities

Serveertip: met een stukje stokbrood, een schaaltje patat, een gemengde salade en een paar verschillende sausjes is dit echt genieten.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
17 ⁄ 1 =