Makreelmousse op de klassieke manier

Makreelmousse op de klassieke manier. Heerlijk als voorgerecht, maar ook lekker op een toastje of een crackertje.

Makreelmousse
Makreelmousse op de klassieke manier
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Makreelmousse
Makreelmousse op de klassieke manier
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Makreelmousse:
Garneren kan met:
Porties: personen
Instructies
  1. Week de gelatine in een bakje water (ongeveer 15 minuten).
  2. Verhit 1 dl water in een pannetje en haal het pannetje van het vuur.
  3. Knijp de gelatine goed uit, los de gelatine op in het hete water en laat wat afkoelen.
  4. Haal de makreelfilet met 2 vorken uit elkaar en verwijder zorgvuldig eventuele achtergebleven graatjes.
  5. Meng de sjalotjes, de zure room, de mayonaise, sambal oelek, ketjap manis en de tomatenpuree door elkaar en voeg het gelatinemengsel toe.
  6. Daarna de makreel toevoegen en goed mengen.
  7. Neem een schaal of (vis) vorm en spoel die om met koud water.
  8. Doe het mengsel in de vorm, druk iets aan en laat opstijven in de koelkast (minimaal 2 uur).
  9. Leg de plakjes komkommer in een net patroon op een bord of schaal.
  10. Haal de mousse uit de koelkast en stort uit de vorm op de komkommerschijfjes.
  11. Garneer eventueel met wat plakjes ei en tomaat.
Notities

Eet smakelijk.

Foto afkomstig van Flickr door Andy Fogg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *