Kibbeling met een heerlijke frisse saus

Kibbeling met een heerlijke frisse saus, makkelijk zelf te maken. Doet het altijd goed als lunchgerecht of als tussendoortje.

De enige echte kibbeling werd gemaakt van de ‘wangetjes’ van de kabeljauw.
Tegenwoordig gebruikt men kabeljauwfilet en om het goedkoper te houden andere vissoorten zoals, pollak, heek, wijting en koolvis.

Kibbeling met een heerlijke frisse saus
Kibbeling met een heerlijke frisse saus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Kibbeling met een heerlijke frisse saus
Kibbeling met een heerlijke frisse saus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Voor de kibbeling
Voor de saus
Porties: personen
Instructies
  1. Maak de saus door alle ingrediënten te mengen in een schaal of kom.
  2. Verhit een (frituur) pan gevuld met zonnebloemolie tot 180 graden.
  3. Snijd de vis in stukjes.
  4. Maak van de bloem, eieren, bier, melk en viskruiden een beslag dat net aan de vis blijft hangen. (Is het beslag te dik, nog iets vocht toevoegen, is het beslag te dun nog iets bloem toevoegen).
  5. Haal de stukjes vis door het beslag en bak ze goudbruin.
  6. Haal de vis uit de olie met een schuimspaan en laat even uitlekken op keukenpapier.
Notities

Serveer de Kibbeling met de saus.

Is heerlijk zo uit het vuistje, maar is met een salade en een patatje ook lekker.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *