Kabeljauw in een romige mosterdsaus uit de keuken van toen. Veel plezier met koken en tast toe.
Ingrediënten
- 1 kilo kabeljauwfilet (andere stevige vissoort mag natuurlijk ook)
- 1 pakje ongezouten roomboter
- 2 eetlepels mosterd
- Laagje water
Porties: personen
Instructies
- Voor de visliefhebber met flinke trek: Begin met het maken van de saus.
- Doe dun laagje water in de pan.
- Voeg het pakje boter en de mosterd toe.
- Breng aan de kook en laat het zachtjes koken.
- Voeg dan wat zout toe en laat het goed doorkoken en mengen.
- Leg de vis in de pan met het sausje en laat de vis mee pruttelen.
- Af en toe begieten met de saus.
- Na enkele minuten de vis omdraaien en ook weer begieten met de saus.
- Even afproeven of er nog iets bij moet, dat is echt naar eigen smaak.
Notities
Ook weer lekker met kruimige aardappels en een frisse salade of een groente naar keuze.
Eet smakelijk.
Simpele heerlijlkheid. Kruimige aardappels en worteltjes en peultjes erbij. Glas witte wijn. Top.