Kabeljauw met aardappelschijfjes uit de oven. Heerlijk en heel simpel te maken.
Ingrediënten
- 750 gram kabeljauwfilet
- 2 deciliter droge witte wijn (visbouillon mag ook)
- 2 uien (in ringen)
- 8 gekookte aardappelen met wat zout in plakjes gesneden
- 50 gram paneermeel
- 100 gram gemalen oude kaas
- 2 eetlepels peterselie fijngehakt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 citroen in plakjes om te garneren
- 50 gram boter
- peper naar smaak
- zout naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Leg de uiringen in een beboterde ovenschaal.
- Daar bovenop de aardappelschijfjes.
- Leg de kabeljauwfilet bovenop de aardappelschijfjes.
- Bestrooi de kabeljauwfilet met peper en zout naar smaak.
- Druppel de citroensap erover.
- Giet voorzichtig de wijn of de visbouillon in de ovenschaal.
- Meng de kaas met het paneermeel en de peterselie en verdeel dit over de kabeljauw.
- Leg er enkele klontjes boter op.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem in de voorverwarmde oven.
- Ongeveer 30 minuten in de oven met de folie erop, dan de folie verwijderen en nog 15 minuten de oven in.
- Uit de oven garneren met de schijfjes citroen en serveren met een frisse salade.
Notities
Eet smakelijk.
Foto afkomstig van Flickr door beautifulcataya.
Ik heb net mijn bordje leeg. Heerlijk dit recept met kabeljauw en aardappelschijfjes. Bedankt Rob.