Haring salade van ‘Nieuwe Haring’
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de haring, aardappelen, appel en de bietjes in ongeveer gelijke blokjes.
  2. Hak de zilveruitjes en de augurkjes fijn.
  3. Meng de mayonaise met de azijn, peper en zout.
  4. Doe de haring, aardappel en appel in een kom en schep door elkaar.
  5. Voeg het mayonaise mengsel toe en schep weer door elkaar.
  6. De rode biet pas vlak voor het serveren toevoegen en weer door elkaar scheppen.
  7. Verdeel de slablaadjes over een schaal en schep de haringsalade er bovenop.
  8. Tot slot de fijngesneden peterselie erover strooien.
Notities

Eet smakelijk.

Tip: heb je nog een haring over, snijd die dan in reepjes en garneer daar de salade mee.

Foto afkomstig van Flickr door Jeroen Doucet.