Gepocheerde vis met Zuurdoopje

Zoals mijn moeder het altijd maakte op Scheveningen in de tijd dat de ‘Visboer’ nog met de bakfiets aan de deur kwam.

Gepocheerde vis
Gepocheerde vis met Zuurdoopje
Recept Afdrukken
Gepocheerde vis
Gepocheerde vis met Zuurdoopje
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Ik geef hier bij de vis, zout en azijn bewust geen hoeveelheid aan, dit is echt naar smaak. Neem naar keuze kabeljauw, schelvis, wijting of een andere vissoort.
  2. Wrijf de vis in met zout.
  3. Doe de vis met zout en azijn (naar smaak) samen met zoveel water in een grote pan tot de vis onderstaat.
  4. Pocheer de vis tot hij gaar is.
  5. Pocheren is garen door tegen de kook aan te houden en net niet te koken (vis altijd pocheren en NIET koken).
Serveren met Zuurdoopje
  1. Maak een roux met wat kooknat van de vis (of visbouillon) en wat bloem.
  2. Doe 100 gram boter in een pan met 3 eetlepels mosterd en een beetje citroen sap.
  3. Met een garde goed roeren en als de saus aan de kook raakt de roux erbij, waarmee je het sausje straks lekker wat afbindt, eet smakelijk.
Notities

Variatie op het Zuurdoopje:

Makkelijk Zuurdoopje
kooknat van de vis (of visbouillon)
mosterd naar smaak
azijn naar smaak
bindmiddel: maïzena of allesbinder
(Bij gebruik van maïzena eerst een papje maken en de klontjes eruit roeren)

Serveren met kruimige aardappelen en een salade.
Eet smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *