Garnalenkroketten of bitterballen

Garnalenkroketten of bitterballen, zelf gemaakt toch het lekkerst. Van tevoren maken en later frituren kan, maar of je er zolang af kan blijven?

Garnalenkroketten
Garnalenkroketten of bitterballen
Recept Afdrukken
Garnalenkroketten
Garnalenkroketten of bitterballen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Smelt de boter in een steelpan.
  2. Voeg de 100 gram bloem toe, roer tot een roux op laag vuur en laat 5 minuten garen.
  3. De bouillon toevoegen en al roerend aan de kook brengen.
  4. Draai het vuur laag en kook al roerend 5 minuten door.
  5. Week de witte gelatine 5 minuten in koud water.
  6. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer door de ragout.
  7. Gelijk de peterselie toevoegen.
  8. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met de cayennepeper.
  9. Spreid de ragout uit op een bord of schaal en laat een half uur afkoelen.
  10. Afdekken met folie en in 3 uur tijd op laten stijven in de koelkast.
  11. Strooi de 50 gram bloem op een bord.
  12. Klop de eieren los in een diep bord (alleen de eiwitten mag ook).
  13. Strooi het paneermeel op een bord.
  14. Vorm van de afgekoelde en opgesteven ragout naar keuze kroketjes of bitterballen.
  15. Haal de kroketten achtereenvolgens door de bloem, het losgeslagen ei en door het paneermeel. (Haal ze een keer extra door 't ei en paneermeel om openbarsten te voorkomen.
  16. Olie verhitten tot 180 °C. en frituur ze in kleine porties in circa 3 minuten goudbruin.
  17. Uit laten lekken op keukenpapier.
Notities

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door hollywoodsmile310.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *