Captains Dinner (de Hollandse Rijsttafel)

Captains Dinner (de Hollandse Rijsttafel) uit de tijd dat de boten van hout en de mannen van ijzer waren.

Captains Dinner is eigenlijk een Hollandse Rijsttafel met kapucijners i.p.v. rijst.
Hieronder staat een makkelijk, eenvoudig recept, maar wil je het uitgebreider kan dat natuurlijk. Denk daarbij aan: warme gekookte bietjes, bacon, pekelvlees, gebakken appelschijven, stoofvlees, gerookte karbonade, beenham en noem maar op, of neem een aantal pakjes/bakjes kant en klare boemboe’s  en laat je fantasie de vrije loop.

Hieronder het basisrecept van Captains Dinner:

Captains Dinner
Captains Dinner op mijn manier
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Captains Dinner
Captains Dinner op mijn manier
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Bak het spek zachtjes goudbruin.
  2. Bak 2 uien op niet te hoog vuur zacht en daarna goudgeel.
  3. Verwarm de rookworst en snijd in plakjes.
  4. Verwarm de kapucijners en meng daar de gebakken uien door, breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de kapucijners met het spek, de worst, mosterd, piccalilly, rauwe ui en de zuurwaren.
Notities

Serveren met een frisse salade en eventueel een aardappeltje of stokbrood.

Eet smakelijk

Variëren met dit gerecht kan natuurlijk eindeloos.

Foto afkomstig van Flickr door Joan Nova.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *