Broodje speklap van de snackbar
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Doe de bloem op een bord.
  2. Meng het ei met 1 eetlepel zonnebloemolie en doe dit op een ander bord.
  3. Meng het paneermeel met de kipkruiden en doe dit ook op een bord.
  4. Leg een vel bakpapier op een plat bord.
  5. Haal de speklapjes door de bloem en laat de overtollige bloem eraf vallen.
  6. Haal nu de speklapjes door het ei en laat overtollig ei weglopen.
  7. Tot slot de speklapjes door het paneermeel met de kruiden halen.
  8. Leg de speklapjes op een stuk bakpapier en leg het tweede stuk erbovenop.
  9. Druk ze even stevig aan.
  10. Verhit de olie op 180 graden en bak de speklapjes bruin.
  11. Als ze beginnen te drijven aan de oppervlakte dan zijn ze precies goed gebakken.
  12. Haal de speklapjes uit de pan en snijd de speklapjes in repen van ongeveer 1,5 cm.
  13. Snijd de broodjes open en leg daar de reepjes speklap op.
  14. Zoete chilisaus overheen, broodje dichtklappen en dit heerlijks is klaar.
Notities

Eet smakelijk!