Braadharing in het zuur

Braadharing in het zuur. Zo lekker heb je ze nog nooit gegeten.

Let op: Zie voor de inmaakkruiden het recept ‘Inlegkruiden voor haring‘.

Braadharing in het zuur
Braadharing in het zuur
Recept Afdrukken
Braadharing in het zuur
Braadharing in het zuur
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Porties:
Instructies
  1. Maak de haringen schoon.
  2. Doe het water, de azijn, de bruine suiker en de inmaakkruiden in een pan en breng aan de kook.
  3. Laat 10 minuutjes zachtjes doorkoken, even afproeven en zo nodig kruiden, suiker of azijn toevoegen.
  4. Klap de haringen open en dep aan alle kanten droog met keukenpapier.
  5. Bestrooi de haringen met bloem, doe ze in een pan met een laagje olie en bak ze om en om in een minuut of vijf. (bakken in een frituurpan bij 150 graden kan ook).
  6. De haringen uit laten lekken op keukenpapier.
  7. Stop de gebakken haringen in een pot of een schaal samen met de uiringen en vul af met de hete kruidenvloeistof.
  8. Sluit goed af, zet ze op een koele plaats en keer regelmatig, na een dag of 5 zijn ze lekker op smaak.
Notities

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Solve : *
28 − 13 =