Bakkeljauw: niet helemaal Schevenings, maar op verzoek
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet de bakkeljauw op in een grote pan water en laat 10 minuten koken.
  2. Giet het water af en spoel de bakkeljauw onder de kraan af en laat afkoelen.
  3. Doe de bakkeljauw in een schaal en pluis hem uit.
  4. Doe de uitgeplozen bakkeljauw in een vergiet en spoel hem grondig af.
  5. Knijp het water eruit met je handen.
  6. Snipper de uien heel fijn.
  7. Pers de knoflook uit.
  8. Snijd de Madame-jeanette heel erg fijn en haal de zaadjes eruit (liefst met mes en vork, want ze zijn heel erg pittig).
  9. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
  10. Maak de maggiblokjes fijn en zet de tomatenpuree klaar.
  11. Verhit de olie in een pan een bak de uien, knoflook, Madame-jeanette en de tomaat tot de uien glazig zijn.
  12. Voeg de trassi toe en roer om.
  13. Tomatenpuree en maggiblokjes toevoegen evenals een klein scheutje water.
  14. Even door laten koken en dan de bakkeljauw erbij.
  15. Houd het vuur laag om het goed te mengen, daarna op hoog vuur droogbakken.
Notities

Lekker met rijst en een groentegerecht of op een pistoletje.

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door snowpea&bokchoi.