Appelbrood met appel en kaneel
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Meng 150 gram bloem, gist, boter en 30 gram kristalsuiker in een kom.
  2. Mix dit met een mixer met deeghaken en voeg langzaam de yoghurt, melk en eieren toe.
  3. Mix dit goed door elkaar.
  4. Voeg dan schep voor schep de bloem en het zout toe.
  5. Dan nog ongeveer 10 minuten doorkneden.
  6. Voeg kaneel, kruidnagel, appelstukjes, appelstroop en de kandijsuiker door het deeg.
  7. Laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats rijzen.
  8. Vet een bakblik in, leg het deeg er in.
  9. Smelt de boter en smeer het deeg in met de gesmolten boter en bestrooi met de kristalsuiker.
  10. Laat het deeg nog 30 minuten afgedekt narijzen.
  11. Verwarm een oven voor op 200 graden, zet het bakblik in de oven en bak 30-35 minuten (tot het brood gaar is. Wanneer je er op klopt en het klinkt hol, dan is het brood voldoende gebakken).
  12. Haal uit de oven en bestrijk de bovenzijde nogmaals met gesmolten boter.
  13. Af laten koelen op een rooster.
Notities

Eet smakelijk!

Foto afkomstig van Flickr door Katrin Gilger.